Rejser til Istanbul

Essential Information

Currency
Turkish lira
1.00 USD = 3.88 TRY
CURRENT WEATHER
Nogen sol
+14°C

Billige Istanbul rejser

Asiatisk inspiration og europæisk karaktertræk har gennem tusindvis af år haft indflydelse på Tyrkiets enestående hovedstad. Der er virkelig ikke en anden by magen til, og når du rejser til Istanbul vil du helt sikkert blive fortryllet og forelsket i denne dragende by.

Tag en gåtur gennem de duftende kryddermarkeder, lad dig hypnotisere af det arkitektoniske vidunder, Den Blå Moske, fest igennem på byens tage i Bosphorous med udsigt over vandet eller lad dig forføre af kogekunsten i Istansbuls internationale restauranter. Hvadenten du er på tur med familien eller rejser med romantik i tankerne, så er Istanbul en feriedestination du sent vil glemme.

Storbyferie i Istanbul

Det Gyldne Horn, som deler Tyrkiet op i kontinenterne Europa og Lilleasien, løber igennem Istanbuls midte. Du kan derved vælge om du vil bo i Asien eller Europa på dine rejser til Istanbul, begge er lige gode til at udforske byen fra. Den gamle bydel i Istanbul bliver kaldt Sultanahmet, og her er der rigtig gode muligheder for at finde et lækkert, traditionelt tyrkisk hotel i gåafstand til de største seværdigheder. I dagstimerne summer gaderne med aktivitet, men når de første stjerner kommer frem bliver her mere stille, og nattelivet i denne bydel er mere afstemt.

Hvis du gerne vil have tyrkisk luksus når du rejser til Istanbul er det værd at overveje én af de mange 5-stjernede hoteller, som du finder rundtenom i byen. Her vil du ikke bare blive opvartet i alle ender, men du vil også kunne nyde de overdådige hotelværelser og faciliteter, som du finder her.

Beyoglu er mere populært blandt dem, der vil feste ind til de tidlige morgentimer. Her finder du barer, der har åbent 24 timer i døgnet samt cafeer og restauranter, hvor du kan gå på opdagelse i den mere muntre side af Istanbuls natteliv og stadig komme på sightseeing uden besvær.

Kulturelle vidundere

To ting der er masser af i Istanbul; kultur og historie. De dekorative bygninger har minutiøse udskåringer og vidner om byens storhedstid i det osmanniske rige. De udendørs markeder, kaldet Souk, er det perfekte sted at få smag for Tyrkiets kultur og samtidig gøre en god handel.

Én af de største seværdigheder når du rejser til Istanbul er Sultan Ahmeds Moske, også kaldet Den Blå Moske. Indhyldet i historie og beklædt med opsigtsvækkende blå fliser, både indenfor og udenfor, er dette virkelig et syn for sanserne. Også det nedsunkne palads er et syn i særklasse, og du kan ikke tage hjem fra dine Istanbul rejser uden at have været her forbi.

Én anden opsigtsvækkende seværdighed er Topkapi paladset, som mildest talt er et overdådigt syn. Inden for paladsets mure finder du frodige grønne haver, utallige torve og pladser, en labyrint af Haremsværelser og et virvar af gangstier. Heldigvis gør det ikke så meget, hvis du farer vildt, for her er nok at se på til en hel dagstur. Det samme kan siges om Det Sunkne Palads, Basilikacisternen. Dette underjordiske bygningsværk, som blev opført i 500-tallet, er næsten ti kvadratkilometer stort og holdes oppe af over tre hundrede marmorsøjler, alle med afbilding af medusa.