Rejser til Antalya

Essential Information

Currency
Turkish lira
1.00 USD = 3.49 TRY
CURRENT WEATHER
Solrigt
+24°C

Oplev ferier i Antalya

Rejser til Antalya åbner op for mange muligheder for at udforske spændende byer og forskellige sider af Tyrkiet. Du kan ligge eller løbe langs de smukke tyrkiske strande, tage på vandretur og udforske bjerg- og grotteområder eller gå tilbage i tiden og se fascinerende ruiner af gamle byer.

Her er også mange farverige markeder du kan slentre gennem eller du kan slappe af en eftermiddag ved at slumre i de tyrkiske Hamam bade. Ved den sydtyrkiske kyst er naturen frodig, vejret mellem 30-34 grader og atmosfæren er ubeskrivelig. En rejse til Antalya vil give enhver lyst til mere.

Antalya - den tyrkiske rivieras travle hovedstad

Den charmerende storby Antalya byder på mange kulturelle oplevelser og er centralt placeret i forhold til spændende oldtidslevn. Den gamle bydel Kaleici er, med dens små gader, gamle bygningsværker, og hyggelige lokalbutikker, en oplevelse værd. Her finder du desuden den oprindelige romerske byport og havn.

Kun 15 og 34 km fra Antalya ligger de i byerne Perge og Termessos, som huser nogle af verdens bedst bevarede by-ruiner. Nogle af disse udgravninger kan også ses på Antalya Museum, og hvis du er interesseret i historie må du ikke tage hjem fra dine rejser til Antalya regionen uden at have været her forbi.

Du kan passende runde turen af i de naturskønne omgivelser ved Düden-vandfaldet, som ligger i ca. 12 kilometer uden for Antalya by. Her springer vandet ud af undergrunden og falder ned langs klippevæggen med sindsberoligende brusen og klukken, inden det forsvinder ned i undergrunden igen.

Tag på opdagelse i Antalya-regionen!

Når du rejser til Antalya, har du perfekt mulighed for afslapning i skønne omgivelser. Blot en times kørsel derfra, finder du et fredsfyldt ferieparadis i byen Belek. Vandet er klart og strandbredden er lang, og her har du mulighed for at se havskildpadder yngle. Nær stranden kan du vandre i den frodige eukalyptusskove eller prøve kræfter med én af de 14 golfbaner, som Belek også er kendt for.

En anden mulighed på rejsen til Antalya er den idylliske by Türkler, der er omgivet af flot hav og et fantastisk bjerglandskab. Her er der mulighed for dykning både i havet samt i vandland. Under vandet vil du blive imponeret af en ny og fremmed verden med smukke fisk og et flot koralrev. I Sealanya vandpark kan du se store rokker eller svømme blandt hajer. Derefter kan du nyde en madpakke i de nærtliggende olivenlunde eller købe håndarbejde og skindvarer på den lokale tyrkiske bazar.

Ét andet populært feriemål i Antalya-regionen er badebyen Alanya. Her giver de dominerende borgruiner byen dens historiske præg, der står i flot kontrast til den azurblå smukke havudsigt og de grønne bjergskråninger. I Alanya kan du nyde den berømte Kleopatrasstrand, besøge krydderimarkedet og det røde bytårn, samt udforske den smukke drypstenshule, så det er bestemt værd at slå et smut her forbi når i rejser til Antalya.

Med klart, blåt, varmt vand, blødt fint sand og fremragende vejr er ferier i Antalya det perfekte tilflugtsted til badeferier.

Antalya ligger på Middelhavskysten af Tyrkiet og er en de smukke strandbyer, der er en del af den tyrkiske riviera. Ferier i Antalya byder på et udvalg af idylliske strande inklusive stranden Mermerli, der er den mest centrale strand i byen, eller stranden med det Blå Flag Konyaaltu, der byder på fremragende faciliteter til familieferier og sikre svømmevilkår for børn. Forskellige vandsportsfaciliteter såsom dykning, snorkling og windsurfing er tilgængelige her og på den nærliggende strand Lara. Du kan også prøve en tur med en bananbåd på din badeferie i Antalya - børnene vil elske det!

Oplevelser på din ferie i Antalya

Ferier i Antalya byder på indsigt i tyrkiske traditioner med den stemningsfulde havn og en gammel bydel, der er fyldt med traditionel tyrkisk arkitektur og smalle gader. Hvorfor ikke benytte muligheden for at udforske det omkringliggende område, tag til fyrretræsskovene i Taurus-bjergene eller besøg de fine resort Side for at se amfiteatret, der daterer tilbage til den hellenistiske periode, Apollos tempel og de romerske bade. En ferie i Antalya ville ikke være komplet uden et besøg i oldtidsseværdigheden Olympus, se et badehus med mosaik gulve, et teater og nogle udgravede grave - husk at tage dit kamera med dig!

For en sjov dag med familien på din ferie i Antalya skal du tage til Aquapark, hvor du kan svømme med delfinerne og prøve alle de spændende forlystelser, du har lyst til. Antalya ligger også tæt på vandlandet Dedeman, der et af de største i Mellemøsten. Efter en lang dag med aktiviteter kan du slappe af i en af de mange restauranter, der serverer lokal og international mad, eller tag til havnen for at prøve noget fremragende frisk fisk på din ferie i Antalya.