Rejser til Tyrkiet

Essential Information

Currency
Turkish lira
1.00 USD = 3.88 TRY
CURRENT WEATHER
Nogen sol
+14°C

Billige Tyrkiet Rejser

Selv hvis du aldrig har været på ferie til Tyrkiet så kender du garanteret nogen der har – og som bliver ved med at vende tilbage igen og igen. Og det er nemt at se hvorfor; Tyrkiet giver den perfekte balance mellem en badeferie ved Middelhavet og en enestående kulturoplevelse.

Du kan bruge formiddagen på at dase ved stranden og nyde middelhavssolen og god handel på markedet om eftermiddagen. Drik en kop tyrkisk æblete mens du suger kulturien og den fantastiske historie til dig når du rejser til Tyrkiet.

Tyrkiske favorit-destinationer

Hvis du er på udkig efter en badeferie når du rejser til Tyrkiet så vil vi anbefale Dalaman området. Her finder du smukke hvide badestrande, tyrkisblå hav og fantastiske naturudsigter. I Dalaman finder du også den populære ferieby Marmaris hvor der er masser af aktiviteter for hele familien, især hvis i er til vandsport. På Icmeler er der børnevenlige strande og en rolig og afslappet atmosfære så du kan få gearet helt ned.

Bodrum området er et super sted for en aktiv ferie, hvadenten du vælger at besøge Bodrum by eller én af de omkringliggende byer. Området grænser op til den græske ø Kos, og du kan tage en dagstur til grækenland med færgen fra Turgutreis havn.

Dedeman Aqua Park, som er Tyrkiets første badeland og har intet mindre end 24 vandrutsjebaner og svømmebassiner, er bestemt et besøg værd. Den ligger 8 km uden for Bodrum centrum og der er gratis busservice hver dag fra Bodrum, Gumbet og Bitez.

Hvis du vil opleve nattelivet såvel som solskinnet kan du tage en tur forbi Bodrum lystbådehavn, hvor der er barer, restauranter og generelt set ”gang i den”. Stemningen er altid i top og udsigten over de mange både giver området en følelse af luksus og afslapning.

Området omkring Antalya er også meget populært. Kystområdet er fyldt med uspolerede strande og inde i oplandet er der rig mulighed for at udforske klippehuler og nyde naturen.

Hvis du rejser til Tyrkiet for at opleve og lære mere om historien bør du ikke gå glip af Termessos, som ligger i Gulluk Dagi nationalparken. Den Persidianske bjerglandsby er et af de mest velbevarede historiske områder i Tyrkiet og du vil med garanti blive grebet af de historiske rødder som findes her.

Andre oplevelser

Tyrkiet rejser er meget mere end blot strande og du bør bestemt gå på oplevelse inde i byerne når du er der. Her finder du markeder, traditionelle te-cafeer og en sprudlende atmosfære. Lokalbefolkningen er venlig og imødekommende og du vil helt sikkert komme i snak med dem når du prutter om prisen på markedet. Kogekunsten minder lidt om den man traditionelt finder i Grækenland men bruger flere krydderrier, ikke nødvendigvis stærke krydderier, og maden har masser af smag. Derudover er Tyrkiet også kendt for deres Baklava, en bagt dessertvare med sprødt filodej og søde nødder.