Rejser til Stockholms kommun

Essential Information

Currency
Swedish krona
1.00 USD = 7.95 SEK
CURRENT WEATHER
Regn
+11°C

Kulturel ferie Stockholm

Stockholm er en af verdens smukkeste byer, og da den er bygget på 14 forskellige øer og derfor har mange kanaler og floder, kaldes den også Nordens Venedig. Byen er omringet af søen Mälaren, og vandet er så rent, at du kan svømme i det.

Tager du på en weekendtur til Stockholm kan du nyde denne livlige og moderne storby, der er fyldt med grønne områder, spændende museer og hyggelige caféer. Om aftenen kan du spise på en af eksklusive michelin-restauranter og danse hele natten til livemusik i rockklubberne eller på en af de store natklubber.

Gamle og nye Stockholm

Gamla Stan i Stockholm blev grundlagt i 1252, og mange dele af denne gamle bydel er stadig velbevaret. Det Kungliga Slot ligger i denne historiske del af Stockholm, og denne imponerende bygning med 600 værelser har været arbejdsplads for Sveriges konger i mange hundrede år.

Södermalm ligger lige ved siden af Gamla Stan, og denne bydel er for unge kunstnere og andre, som nyder denne interessante og kreative del af byen. En weekendtur til Stockholm kan tilbringes mellem de mange spændende vintagebutikker og gallerier i denne bydel, og om natten er der gang i gadernes barer og klubber.

Sejlture og kaffepause i Stockholm

Stockholm er en grøn by, og på din weekendtur til Stockholm kan du slappe af i en af byens mange parker. Den store Kungliga Nationalstadpark er verdens første nationalbypark, og især Djurgården er et dejligt sted at tage på picnic på en ferie Stockholm.

Östermalm er den mest velhavende del af Stockholms, og her finder du mange internationale mærkevarebutikker, hvis du vil have en rigtig shopping-tur, når du tager på weekendtur ti l Stockholm.

Fika er det svenske ord for en lille kaffepause med en kop kaffe og en kanelbullar eller en anden snack til. Det er dejligt at sætte sig ned på en af de hyggelige caféer, som du finder overalt i byen, og hvile benene lidt.

Du kan også have en aktiv weekendtur til Stockholm, da både søerne og byens parker indbyder til mange former for sport. En hyggelig kanotur på Mälaren kan anbefales, og du kan også fiske fra mange forskellige steder. Om vinteren kan du skøjte på søerne og løbe på ski i parkerne, så hele året rundt byder på dejlige oplevelser i naturen.