Rejser til Sri Lanka

Essential Information

Currency
Sri Lanka, Rupee
1.00 USD = 153.61 LKR
CURRENT WEATHER
Regn
+21°C

Billige Rejser til Sri Lanka

Hvis du leder efter sjov i solen, så er Sri Lanka rejser noget for dig, med perfekte maleriske strande, kulturelt enestående byer og templer samt spektakulære regnskove. Dette er virkelig et øparadis.

Strandene på Sri Lanka er smukke, bestående af hvidt blødt sand og krystalklart vand. Beruwala feriestedet har nogle af øens bedste strande og er perfekte til at slappe af på. Beruwala kysten er også fantastisk til at prøve aktiviteter i vandet såsom snorkling og dykning, takket være dens rolige, klare vand.

Værd at vide når du rejser til Sri Lanka

Sri Lanka ligger midt imellem to monsunvinde, der gør, at øen har forskellige årstider i nord og syd. Fra april til oktober måned giver den sydvestlige monsunvind skønne muligheder for at besøge de stille og rolige strande på Sri Lanka’s nord- og østkyst, som fx Trincomalee. Modsat giver den nordøstlige monsunvind skønt vejr i den sydvestlige del af landet fra november til marts, så hvis dine Sri Lanka rejser skal byde på vintersol, kan du passende lade dig indkvartere i Hikkaduwa eller Kalutara. Hikkaduwa er også en rigtig god destination hvis du vil ud at surfe, da bølgerne her kan blive en god højde og du kan virkelig få fart på.

Sri Lanka har i årtusinder været hjemsted for Ayurveda, som løseligt kan oversættes til ”læren om livet”. Ayurveda byder på naturlig healing og er én af de originale former for mindfulness. Dette betyder at der på Sri Lanka rejser findes rig mulighed for både massageterapi, meditation og anden traditionelle former for wellness.

Udforsk Sri Lanka

Når du ikke slapper af på stranden, er der masser af aktiviteter du kan kaste dig ud i på dine Sri Lanka rejser. Byen Colombo er et fantastisk sted for at få en forsmag på Sri Lankas kultur og National Museum of Colombo er vært for en række interessante udstillinger som forklarer øens historie. De zoologiske haver er en anden populær attraktion, med en bred vifte af væsner , hvoraf de mest populære er elefanterne.

En anden populær destination er Bentota, det perfekte sted at opleve øens forskelligartede og smukke landskab på din ferie. The Grand Mangrove Safari er en fantastisk måde at udforske Sri Lankas flodsystem, omgivet af tropiske mangrover er det en fascinerende tur. Hvis du ikke har lyst til en sejltur, men gerne vil tæt på naturen, så tag et kig på Sinharaja Forest Reserve, et af de mindst forstyrrede regnskove i landet. Denne fantastiske nationalpark er hjemted for noget af øens mest spektakulære dyreliv. Bentota er også en fantastisk destination for dem der er interesseret i Sri Lankas buddhistiske religion. Kande Vihare Buddhist Temple er hjemsted for den højeste Buddha statue på øen. Den er næsten 49 meter høj, så det er et imponerende syn.

Midt på øen, i byen Kandy, finder du ét af buddhismens helligste templer, Dalada Maligawa, også kaldet Templet for den Hellige Tand. Her holdes der dagligt buddiske messer og her valfarer buddister til fra hele verden. Omkring templet finder du det gamle Sri Lankanske kongelige palads, som var hovedsædet for Kongerige Kandy ind til midten af 1800-tallet. Både dronningens og kongens palads er dybt imponerende og skønne eksempler på gammel syd-asiatisk arkitektur.