Rejser til Lisboa

Essential Information

Currency
Euro
1.00 USD = 0.83 EUR
CURRENT WEATHER
Solrigt
+20°C

Billig rejse til Lissabon

Hvis du rejser til Lissabon skal du være forberedt på en anderledes storbyferie. Her er skøn arkitektur, lækker mad og gode seværdigheder, men det, som gør Lissabon unik er byens helt enestående historie.

I Lissabon kører tempoet ikke helt så højt som i de andre europæiske storbyer. Det gør, at du kan rejse til Lissabon på storbyferie og samtidig komme afslappet hjem. Det portugisiske køkken har haft indflydelse fra Portugals mange kolonier, og resultatet er en fusion af de klassiske sydeuropæiske friske råvarer, indiske krydderier og sydamerikanske hovedingredienser, som fx søde kartofler. Her er alt godt fra havet på menukortene overalt, og hvis du har smag for eventyr kommer du ikke til at tage sulten hjem fra dine rejser til Lissabon.

Storbyferie på stranden

Med sit varme klima, gyldne sandstrande og pulserende bycentrum er Lissabon en af de mest populære destinationer i Portugal, og et rigtig spændene alternativ til de traditionelle ferieområder i Algarve. Her kan du ligge på stranden og slikke sol om formiddagen og tage på sightseeing blandt de historiske bygninger om eftermiddagen. Til aften kan du mæske dig i udsøgte restauranter, som er blandt de bedste i Portugal, gå en tur langs havnen, tage i teateret eller slå dig løs i nattelivet. Især Bairro Alto-området, som er kendt for sine gadefester, er et oplagt sted til en bytur på potugisisk manér.

For dem, der rejser til Lissabon med børn, er der rigtig gode muligheder for at give ungerne nogle helt fantastiske ferieminder i Jardim Zoologico, Lissabons zoologiske have. Her finder i et væld af sjældne og eksotiske dyr, lige fra næsehorn til pelikaner, bjørne og reptiler i alle afskygninger. I kan tage med svævebanen over parken og se ned på dyrene i indhegningerne under jer. Hvis i er vild med dyr kan vi også anbefale Oceanario de Lisboa, som er et kæmpe akvarium, der huser tusindevis af forskellige dyrearter, der holder til under vand.

Moderne kunst og romersk arkitektur

Lissabon var engang en forfalden og forsømt havn, men i løbet af årene har den genopfundet sig selv og er nu en spændende og livlig hovedstad. Med de farverige huse, snoede gader og fantastiske gallerier og museer er det nemt at blive tryllebundet af denne gamle by, som har været hovedstad i Portugal siden år 1255. Du kan gå i gaderne i den gamle bydel, se verden gå sin gang fra en fortovscafé, eller opleve attraktionerne i Belem-området, når du rejser til Lissabon. Både det ikoniske Belem-tårn og det smukke kloster Jeronimos giver dig en smagsprøve af Lissabons historie, og hvis du vil have mere, kan vi varmt anbefale Núcleo Arquelógico, en arkæologisk udgravning med levn fra romerriget og helt frem til nyere tid.

Tag til Gulbenkian Museum for at se malerier af Rembrandt, Monet og andre, eller se udstillingerne af lokale nye kunstnere, som pryder væggene i Metroen. Vi kan helt sikkert også anbefale udsigten fra St. Georges-slottet og turen op til fæstningen er god motion efter al den potugisiske gastronomi.