Rejser til Marokko

Essential Information

Currency
Morocco, Dirham
1.00 USD = 9.32 MAD
CURRENT WEATHER
Regn
+28°C

Billige Marokko Rejser

Subtropisk klima, hvide sandstrande, store bjerge, og vilde ørkenlandskaber - Marokko har en masse at byde på hvadenten du vil have afslapning ved poolen, eller et eventyr for livet.

Hvis du leder efter en ferie med masser af sol så er Marokko rejser en fantastisk mulighed. Landets oplagte beliggenhed på Nordafrikas grænse til Europa, har givet det et ry som den vestlige indgang til Afrika.

Besøg Marrakech eller Fez og fordyb dig i de labyrintlignende markedspladser, find et godt tilbud og prøve noget mad fra en gadesælgerne før afslapning på et luksus spa hotel. Duften af krydderierne, læderboderne og tøjsælgerne blander sig sammen og giver dig en fortryllende fornemmelse for eventyr.

På Atlanterhavskysten finder du byen Casablanca, som blev gjort berømt overalt i verden af Ingrid Bergman og Humprey Bogart. Her finder du et superbt natteliv, og får chancen for at opleve det mere moderne Marokko. Længere nede af kysten imod ækvator er der rigeligt med action i Essaouira, en fiskeby der er blevet udnævnt til UNESCO World Heritage by. Ørkenen ligger lige bag byen og du kan både tage på kamelsafari eller nyde den skønne havudsigt med karakteristiske blå fiskejoller.

Vidunderderlige Marokko

Uanset om du planlægger en unik parferie, en familie tur med masser af aktiviteter til at holde børnene underholdt, eller en storbyferie med vennerne, så er rejser til Marokko ikke bare anbefalelsesværdige, men en oplevelse for livet.

Det bedste tidspunkt at besøge kystnære byer som Casablanca, eller Marokkos hovedstad Rabat, er i løbet af sommermånederne, da klimaet er betydeligt køligere end inde i landet. Hvis du tager på en vinterrejse for at blive varmet igennem anbefaler vi klart Marrakech eller Oaurzazate hvor temperaturerne er lune hele vinteren igennem.

På rejser til Marokko er der er ingen mangel på aktiviteter. Hvis du aldrig har prøvet at ride på en kamel er dette helt sikkert en oplevelse du aldrig vil glemme. Kameler bevæger sig mere ’rokkende’ end andre dyr, og det kilder helt ned i mavem, hver gang de sætter i spæn.

Vandsportsaktiviteter er også meget populære, og på rejser til Marokko finder du kilometervis af øde kyststrækninger, perfekte til afslapning i fred og ro. Snorkling er en rigtig lækker aktivitet ved vandet i Marokko, vandet er lunt og dyrelivet under overfladen er enestående og eksotisk.

For et helt andet perspektiv på Afrika, så bestil en rundtur i bjergkæden Atlas, der adskiller kysten fra Sahara og skærer lige midt igennem Marokko. Atlasbjergene er hjemsted for det eftertragtede Rhassoul mudder, der har rensende egenskaber og i mange år har været benyttet af afrikanske kvinder som et naturligt alternativ til sæbe og shampoo. I dag sværger mange filmstjerne også ved dette mudrede naturmirakel.

Marokkansk mad er verdensberømt. Couscous og tajine, som er en lækker kødfyldt gryderet serveret i en lerkrukke, er blandt de mest populære retter, og grøn te med mynte er den foretrukne drik. Der er også en blomstrende fiskeindustri, så hvis du bor på kysten er det på rejser til Marokko et must at smage de friske fiskeretter med de enestående krydderblandinger som Marokko er kendt for.

Seværdigheder i Marokko

Hassan II moskeen i Casablanca er Marokkos største moske og er bestemt et besøg værd. Denne betagende bygning har et glasgulv og rager ud over Atlanterhavet. Et andet kulturelt højdepunkt er Kairaouine Universitetet i Fez, almindeligt anerkendt som verdens ældste universitet.

Hvis du ønsker at slippe for byernes stress og jag, er der en bred vifte af nationalparker at udforske. Toubkal National Park er den mest populære. Toubkal ligger i de høje Atlas bjerge og tilbyder klatring og trekking muligheder for alle evner. Den relative øde beliggenhed i denne region har resulteret i, at de lokale indbyggere lever en traditionel og landlig livsstil, der stort set har været uændret i århundreder og gør det til en fascinerende kulturel oplevelse.

Natteravne vil finde Marrakech’s natteliv interessant. Mavedansere og slangetæmmere patruljerer den historiske Medina ved skumringstid og natklubber lyser den nye bydel op.