Rejser til Jordan

Essential Information

Currency
Jordan, Dinar
1.00 USD = 0.71 JOD
CURRENT WEATHER
Solrigt
+12°C

Billige Jordan rejser

Eventyrlige Jordan er landet hvor du finder nogle af verdens absolut største seværdigheder – naturlige som menneskeskabte. En drømme-destination for dig som har en lille Indiana Jones i maven, og vil have oplevelser langt ud over det sædvanlige. Det får du når du rejser til Jordan.

Fra Mars-lignende ørkenlandskaber til et tropisk dykkerparadis. Fra pulserende hovedstad til ældgammel tempelby, og fra det Det Døde til Det Røde Hav. Alt dette kan udforskes til vands, til lands og fra luften, og vil med sikkerhed overrumble selv garvede globetrottere og give minder for livet.

Storby eller tempelby i Jordan

Rejser til Jordan er så alsidige at det kan være svært at vælge en fast base. Derfor kan det anbefales at rejse rundt i landet for at opleve mest muligt. Fra den kontrastfyldte storby og hovedstad Amman i nord, til landets eneste havneby Aqaba i syd.

I Amman vil du opleve et unikt miks af det historiske og moderne, hvilket giver dig mulighed for en bred vifte af kulturelle oplevelser. Museer, natklubber, designershopping og små autentiske specielforretninger. Fra Amman har du også kort vej til det nærmest magiske Døde Hav, hvor Wellness-turismen blomstrer.

Længere mod syd kan du bo ved tempelbyen Petra, og ved Rødehavets kyst i dykkerbyen Aqaba.

Verdens vidundere i Jordan

Én ting som bør være på alles ”to-do liste” når de rejser til Jordan, er Petra. Den betagende smukke oldtidsby, som på magisk vis er skåret direkte ud i klipperne. Det virker nærmest som en kulisse i en forlystelsespark – men dette er den ægte vare. Et ikon for Jordan og udvalgt som én af verdens syv moderne underværker.

Selv vejen dertil ad den smalle slugt er en speciel oplevelse, og hele området byder på det ene fantastiske syn efter det andet. Tårnhøje tempelfacader, gravmæler, obelisker, gader, trapper og et kloster. Her kan bruges flere dage på at udforske det hele, hvilket gøres til fods eller på lejede æsler og kameler.

Udover naturen og de mange seværdigheder, bør i udforske den lokale gastronomi, når i rejser til Jordan. Her hedder nationalretten Mansaf, og er en risret der serveres med enten lam eller kylling. Det er tradition at byde på denne ret ved specielle lejligheder og fejringer, og anses som en fin gestus og et symbol på generøsitet af værten. Tilberedningen kan vare i timevis, og retten spises oftest uden form for bestik. På Jordan rejser kan du både mætte maven og sindet.