Rejser til Gardasøen

Essential Information

Currency
Euro
1.00 USD = 0.85 EUR
CURRENT WEATHER
Solrigt
+10°C

Billig ferie Gardasøen

En ferie ved Gardasøen er noget af det bedste, som Italien har at byde på. Søger du på nettet efter ”ferie Gardasøen” får du straks fornemmelsen af, at dette smukke område er det perfekte feriemål. Her kan du nyde italiensk mad, gamle middelalderborge, smukke havnebyer, og dejlige badestrande.

Gardasøen er Italiens største sø og her kan du dyrke alle former for vandsport: du kan svømme, sejle i kajak, surfe og sejle med mange forskellige slags sejlbåde. Høje bjerge omkranser området og giver dig rig mulighed for at holde en aktiv ferie ved Gardasøen med bjergbestigning, vandreture og paraglidning. Du kan sejle med færger på kryds og tværs over Gardasøen mellem både store og små byer, og på den måde se de smukke landsbyer langs hele kysten.

Sandstrande og middelalderborge

Når du tager på ferie ved Gardasøen, kan det varmere vand samt de dejlige sandstrande på den sydlige side anbefales. Densenzano er Gardasøens største by, og her finder du mange store strande, hvor den lavvandede strand Porto di San Felice er den mest børnevenlige.

Den nordlige del af Gardasøen har dybere vand, hvilket også betyder at her er bedre forhold for de mere vilde eller ekstreme former for vandsport. Bor du i Riva del Garda, som er den nordligste by, kan du nyde de smukke middelalderbygninger som borgen Castello di Arco fra år 1124 og det venetianske tårn Torre Apponale fra 1200-tallet.

En aktiv og kulturel ferie

Gardasøen bugner med de mest fanatiske oplevelser, og hvad enten du foretrækker en aktiv ferie eller en kulturel ferie, er der et væld af muligheder:

For en aktiv ferie ved Gardasøen kan Torbole anbefales. Byen er blevet kendt som et rent windsurfing mekka og du kan leje al windsurfing-udstyret, og tage kurser fra et af surf-centrene, hvis du vil suse hen over vandet. Fra Torbole kan du også komme på den nye populære ekstremsport canyoning, hvor du bruger rappelling til at komme fra kløft til kløft.

Hvis du leder efter en mere kulturelt præget ferie ved Gardasøen bør du overveje Sirmoine. Sirmione er en meget smuk by, og allerede i romertiden var den et populært feriested for de gamle romere, som de velbevarede Cattalus grotter vidner om. En anden kulturel perle i Sirmoine er middelalderborgen Castello Scaligeri fra det 13. århundrede.

De dejlige byer langs hele kysten har lange smukke havnefronter med isboder, caféer og restauranter. Her kan du sidde og nyde kendte italienske godter mad som gelato-is, pizza eller pasta med et godt glas rødvintil. Det travle havnemiljø danner en perfekt idyllisk omkring cafelivet.

Den bedste tid at besøge Gardasøen er fra marts til oktober, hvor sommervejret gør det lettere at nyde de mange udendørsaktiviteter.