Rejser til Tjekkiet

Essential Information

Currency
Czech Republic, Koruna
1.00 USD = 21.69 CZK
CURRENT WEATHER
Solrigt
+5°C

Billig Tjekkiet ferie

Det fascinerende land Tjekkiet grænser op til Polen, Tyskland, Østrig og Slovakiet og har i sin nuværende form eksisteret siden 1993, hvor Tjekkoslovakiet deltes i Slovakiet og Tjekkiet.

På en ferie i Tjekkiet finder du mange storslåede slotte og chateauxer, og der er mulighed for at opleve i de historiske regioner Bohemia til vest, Moravia i øst og Silesia i det nordøstlige Tjekkiet.

Attraktioner i Tjekkiet

Den vigtigste turistattraktion på mangen en Tjekkiet ferie, er den smukke og historiske hovedstad Prag. Tjekkiet er kendt for sin dukkeføring og marionetter, der går tusindevis af år tilbage, og der er adskillelige opsigtsvækkende butikker i Prag, der sælger disse karaktererfyldte dukker med meget fine detaljer.

Men en ferie i Tjekkiet har meget mere at byde på, med en facinerende historie og kultur. Den østlige den af Tjekkiet er især interessant, da her i århundreder fandtes selvstyre under kongedømmet Mähren, også kaldet Moravia. Dette område er ét af de mest erobrede i Europa og har både været under ungarnsk, polsk, romersk og preussisk styre.

I den nordlige del af Tjekkiet finder du de Böhmiske Mittelgebirge, som er en ca. 80 kilometer lang bjergkæde. Den højeste top, Milesovka, er 836 meter over havets overflade og kæden gennemskæres af D8 motervejen, som løber fra Prag til Dresden i Tyskland.

Tjekkisk kogekunst

Maden i Tjekkiet er på mange måder lig traditionel dansk madlavning, med masser af svine- og oksekød, kartofler og kål som hovedingredienser. Hvidløg spiller også en vigtig rolle i tjekkisk kogekunst, men generelt set er maden ikke specielt krydret. Røget kød og pølser er en tjekkisk specialitet, som du bestemt må prøve, på din ferie i Tjekkiet. For en helt ægte tjekkisk madoplevelse vil vi klart anbefale at i finder én af de mange små ølstuer, pivnice, hvor du fx kan nyde Pecené veprové koleno, en traditionel ret af svinekød som bestemt er en favorit.

I Prag findes der nutildags færre traditionelle restauranter, eftehånden som byen er blevet mere international og velbesøgt. Her vil du derfor kunne mæske dig i stort set alt, lige fra pizza og pasta, til indiske currys og bøffer og der vil mange steder være gode muligheder for vegetarer på ferie i Tjekkiet.