Rejser til Zadar

Essential Information

Currency
Croatia, Kuna
1.00 USD = 6.37 HRK
CURRENT WEATHER
Solrigt
+12°C

Kulturfyldt og solrig Zadar ferie

Den uimodståelige dalmatiske kyststrækning giver dig det bedste Kroatien har at tilbyde. Et område spækket med spændende historie og en massiv kulturarv, som sammen med de fantastiske strande og den afslappede atmosfære, smeltes sammen til en mindeværdig Zadar ferie.

Byen Zadar er midtpunktet i et område præget af lækre resorts og storslået natur. Her kan du gå på opdagelse i Kroatiens unikke fortid, besøge de mange historiske seværdigheder og dykke dybere ned hos de spændende museer. Du kan også dykke i det azurblå og solglimtende adriaterhav, som sammen med det pragtfulde kroatiske øhav danner scenen for nogle af verdens smukkeste solnedgange.

Skønne resorts ved Adriaterhavet

Regionens kulturfyldte hovedby giver det perfekte udgangspunkt for de mest forrygende oplevelser som ferie Zadar . Mens du har kortere til de dejlige sandstrande fra de stemnigsfyldte resortområder ved Petrcane og Beograd.

Petrcane er en hyggelig lille fiskerlandsby 12 kilometer nord for Zadar, hvor du trods de mindre forhold finder mange gode restauranter og cafeer nær den charmerende bugt. Byen er ligeledes kendt for sine mange festivaller, der er elsket i hele ferie Zadar.

Længere syd på langs kysten findes Beograd, eller Biograd na Moru som den lokalt hedder – 'Den hvide by ved havet'. Her er liv og atmosfære langs den bedårende havnepromenade og den hyggelige marina.

Oplev kontrastfyldte Zadar

Ferie Zadar er et studie i kontraster. Fra den romerske arkitektur og perler som rundkirken St. Donats og Anastasia katedralen, til de hyper moderne monumenter langs havnen. Gå ud på den smukt beliggende halvø der huser den gamle bydel, og til havnen hvor de gigantiske krydstogtskibe lægger til kaj. Her kan du både se og høre naturens kræfter, via monumenterne 'Havets Organ' og 'En Hilsen til Solen'. Hør bølgerne 'spille tuba' og se solens stråler omdannet til et futuristisk lysshow, på den enorme glascirkel støbt ned i fliserne. Find en café og smag på den populære lokale likør – Maraschino.

Fra Petrcane har du kun en kort køretur til den historiske by Nin, hvis centrum dannes af en lille halvø midt i den indre bugt. Besøg de historiske kirker og gå en tur langs de smukke sandtanger der omkranser bugten.

En af de mest populære strande som ferie Zadar har at byde på er Drazica Beach nær Beograd. Den sandede spids og den nærliggende lille bugt er begge magneter for solhungrende turister. I en vidunderlig kulisse af grønt og blåt – de smukke træer som kontrast til Adriaterhavet.