Rejser til Bulgarien

Essential Information

Currency
Bulgaria, Lev
1.00 USD = 1.66 BGN
CURRENT WEATHER
Nogen sol
+37°C

Billige Bulgarien rejser

Bulgarien er bedst kendt for sine populære strande og ferie resorts ved Sortehavets kyst. Men landet har er også ufatteligt mange andre oplevelser at byde dig på. Så hvad enten du er til kilometervis af hvidt sand, medrivende natteliv eller natur og kulturoplevelser, får du det hele på rejser til Bulgarien. Her kan du udfordre dig selv, koble af med familien eller feste igennem med vennerne.

Med en historisk hovedstad, aktivitets-indbydende bjergområder, veloplagt wellness-turisme og Sortehavets varme vand, maler Bulgarien med hele paletten, hvad angår fantastiske ferietilbud. Her kan du vende tilbage til din velkendte favorit eller udforske nye ukendte egne.

Hovedstad eller hav i Bulgarien

Afhængigt af, hvad du rejser til Bulgarien for at opleve, er de mest populære destinationer naturligt nok hovedstaden Sofia og Sortehavets bade-mekkaer.

Sofia er klart Bulgariens største by. Den er historisk interessant og har mange store kontraster. Trods dens størrelse med godt 1,4 millioner indbyggere, er den turistmæssigt kompakt og nem at bevæge sig rundt i til fods. Her finder du historiske og moderne bygninger, spændende museer, og et stort udvalg af barer, restauranter og natklubber.

Ved kysten trækker byer som Varna og Burgas solhungrende turister til. Mens mange der rejser til Bulgarien også vælger de skønne hoteller ved resorts som Sunny Beach og Golden Sands.

Strandparadis eller skiresort

Sunny Beach er det største resort og er specielt populært grundet den over 5 kilometer sublime sandstrand og et velkendt oplagt natteliv. Men her er også steder med fremragende familieforhold. Desuden får du meget for dine penge når du rejser til Bulgarien.

Vil du gerne opleve noget af det mere autentiske Bulgarien, skal du primært tage væk fra kysten og ind i landet. Her er godt en tredjedel af landmassen domineret af Balkanbjergene, der deler Bulgarien i nord og syd og byder på vidtstrakte naturoplevelser. Her finder du en rå, smuk og alsidig natur der giver optimale forhold for en lang række friluftsaktiviteter, som vandre- og rideture, rafting og skiløb.

I den UNESCO-listede nationalpark Pirin, går tankerne nærmest mod Canada, med smukke sneklædte tinder, blanke bjergsøer og et rigt dyreliv med bjørne, ulve og rovfugle. Her er byen Bansko blevet en yderst populær skisportsdestination.

Udover den storslåede natur vælger mange deres Bulgarien rejser grundet det store udbud af Spa og wellness-destinationer. Landet er desuden kendt for dets mineralvand fra naturlige kilder, mens helsestilen kan holdes med de mange friske salater, samt grøntsags- og fiskesupper som indgår i det bulgarske køkken.